ÖREBROS EMIL RUUD GÖR DEBUT

2 december 2017 15:11

På söndagens match mot Storvreta gör Marco Juuska och Jonas Eriksson sin första match som tränarpar i Örebro Kings. Redan i deras första match väntas de släppa fram en av Örebros unga talanger.


Under den första halvan av serien har det skrivits en del om 16-åringar som får chansen och nu presenteras ytterligare en.

Klubbchef Erik Eskils kommenterar nyheten:
– Vi hade redan i våras planer för 5-6 juniorer i Örebro som vi ville utveckla tillsammans med Kings. Dessvärre försvann en av dem till Falun, men vi har fortfarande flera unga killar i klubben som visar väldigt fin utveckling. På förhand kan vi ju inte veta vilka som svarar positivt på den tuffare miljön och därför har vår sportgrupp följt dessa killar kontinuerligt under säsongen. Det var bara en tidsfråga innan vi skulle släppa fram någon av dem. En av dem som utvecklats bra under hösten är Emil Ruud.

Sportchef Jan Ekengren berättar mer om Emils kvalitéer:
– Emil är en spelartyp som har bra spelsinne och en bländande teknik. Som alla kreativa spelare så gäller det bara att lära sig att utmana sina motståndare på rätt ställe på planen. Det ska bli riktigt spännande att följa hand utveckling framöver.

Emil Ruud själv om premiären i SSL:
– Det känns kul att få göra debut i SSL och jag är riktigt taggad inför matchen. Såklart är det lite nervöst, men det kommer nog släppa efter en stund.