Vinst mot starka Djurgården

10 september 2018 10:36

Örebro Kings har matchat hårt ett tag utan att egentligen fått med sig några stora skalper. Men i helgen mötte man ett Allsvenskt favorittippat Djurgården och fick äntligen med sig en vinst.


Det märks att seriepremiären är här snart. Bra bolltempo och kreativitet men samtidigt ett bra tålamod. Djurgården började med hög press och Kings visade kyla och spelade till sig några fina vändningar. IBF:s försvarsspel med brytzoner känns väldigt tryggt och gång på gång visade man fin tajming och slog stopp på några farliga djurgårds vändningar.

Kings gick ner sig lite grann ett par gånger under matchen men tar sig ur svackan relativt snabbt. Så fort man visar tålamod och inte letar efter en snabbt avgörande pass är man väldigt tunga att möta. Kan man bara komma på lite mer avslut och få lite mer situationer framför mål kommer man alla gånger producera mer mål och som lag bli starkare.

  • Jag tycker hela laget gör en gedigen match idag och skönt med en seger. Vi har lite mer att jobba på under sista veckan och räknar med att vi är redo då det är dags att ta mot Lindås i premiären, säger Jonas "Silen" Eriksson.

Matchen slutade 5-4 till Kings efter mål av: Emil Ruud 2, Emil Lundmark, Markus Ekengren och Rasmus Rudolfsson.