KINGS PRESENTERAR NY TRÄNARDUO

1 december 2017 19:12
Örebro Kings

I måndags presenterade Örebro Kings sin nya huvudtränare Marco Juuska. Idag kan vi presentera vem som kommer assistera honom under säsongen: Jonas "Silen" Eriksson.


Ikväll har Kings finaliserat sin nya tränarstab genom att signera Jonas "Silen" Eriksson. Klubbchef Erik Eskils kommenterar:
– Vi är väldigt glada över att vi så snabbt kunnat presentera en mycket slagkraftig tränarstab. Och Jonas är ju en av Örebros och även Sveriges större innebandylegender. Vi är väldigt glada över att han valt att jobba med Kings.

Hur känns det Marco nu när det även är klart att "Silen" blir din assisterande kollega?
– Väldigt spännande att få jobba med Jonas. En tidigare världsspelare som kan och vet sådant jag saknar från spel på världsnivå. Det här blir väldigt roligt, säger Marco Juuska

Marco har varit på plats en vecka och har hunnit jobba med laget inför matchen mot Storvreta på söndag.

Hur har arbetet gått under veckan?
– Det har varit en bra vecka där vi börjat jobba med att komma ur vår komfortzon och spela med mer tempo. Jag har fått bra svar från laget och de höjer både aktiviteten och självförtroendet mentalt, svarar Marco.

Jonas Eriksson har spelat i såväl Örebro SK Innebandy som Nerike IBK men kanske mest känd för sin tid i landslaget och Balrog Oilers. På CV:t fnns två VM-guld samt 38 landskamper.

Hur känns den här utmaning Jonas?
– Det känns grymt kul och väldigt spännande!

Har du följt Kings under säsongen och vad tycker du om deras prestation så här långt?
– Jag har inte sett alla matcher. Tycker nog att man ska vara väldigt nöjd med poängskörden så långt men det finns en hel del att utveckla i spelet.

Vad kan du tillföra laget och din nya kollega Marko Juuska?
– Marco är ju en mycket duktig och kompetent tränare vill jag först säga. Jag tror ändå att jag är den som är mer aktiv i båset exempelvis. Då jag är assisterande innebär det att jag ska agera bollplank till Marco. Sen är det klart att med min spelarbakgrund hoppas jag kunna hjälpa en del killar i laget att utveckla sig själva i takt med att laget som helhet utvecklas.

På söndag kl 13:00 tar Örebro Kings emot Storvreta på Idrottshuset.