ÖREBRO KINGS BÖRJAR SILLY SEASON PÅ BACKSIDAN

6 april 2018 13:17
Örebro Kings, SSL, silly season

Örebro Kings öppnar årets silly season med ett nyförvärv på backsidan. Marcus Pontusson från Skoghalls IBK är första namnet som Sportgruppen kan nu presentera.


– En löpstark back med bra skott och ”händer” och en spelare med bra karaktär. Jag har följt honom sen junioråldern och tycker att hans utveckling de 2 senaste åren har exploderat, säger Janne Ekengren, Sportchef i Örebro Kings.

Marcus Pontusson, som spelade i Skoghalls IBK Allsvenska truppen under förra säsongen, gläds av sportchefens ord:

– Jag håller nog med om att mina styrkor ligger just i speeden med boll, min speluppfattningen och sedan skulle jag även säga kreativiteten. Trevligt att höra att Janne gillar mitt skott, även om jag själv vill förbättra mig på denna punkt och även blir bättre i närkampsspelet. Skulle vilja lägga på mig lite mer kilon helt enkelt.

Marcus fortsätter:

– Min målsättning denna säsong blir att spela till mig en plats i laget och hjälpa Örebro på alla sätt och vis att göra bra resultat och hamna så högt upp i tabellen som vi kan.

På frågan om vad Marcus känner till om Örebro, är han snabbt på att svara:

– Vad jag minns framförallt är att det var IBF Örebro som stal ett SM-guld för mig 2012 i juniorallsvenskan! Skämt åsido så har jag ju följt Örebro ända ifrån året när dom dominerade division 1 och gick upp, åren i Allsvenskan plus kvalen mot Höllviken, Kalmarsund och Gävle. Och sedan denna säsong i SSL.

På Pontussons tröja kommer nummer 22 att sitter på denna säsong.