Onsdag
03 Jan 1 match
Torsdag
11 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match

SSL DEBUTANT MOT STORVRETA

11 januari 2018 18:33

I kvällens SSL-match mot Storvreta IBK, gör Lukas Eldholm debut. "Att få komma till Örebro Kings och får chans till SSL spel känns naturligtvis roligt. Och verkligen en utmaning!"


– Att få komma till Örebro Kings och får chans till SSL spel känns naturligtvis roligt. Och verkligen en utmaning! SSL är något som jag alltid velat. Kul också att samarbetet mellan Lillån IBK och Örebro Kings fungerar och en optimal lösning med dubbellicens så jag kan representera båda klubbarna, säger Lukas på bussen till Uppsala.

Och om hans styrkor tillägger Lukas: – Jag är nog en klassisk center tror jag, lite av en tvåvägscenter som sliter rätt mycket

Eldholm går in som center i tredje linan. Han ligger just nu på en 13:e plats i den totala poängligan i Herr Div 1 Västra Svealand på elva matcher, tvåa i Lillåns interna poängliga.

Kings Sportchef om sitt nya förvärv: – När Jonte Strömberg beslutade sig för att flytta tillbaka till Västerås så började jag fundera på olika lösningar kring hans ersättare. Lukas tror jag blir en perfekt ersättare. Jag har givetvis haft koll på Lukas samt även en del andra spelare från Lillån genom åren, så jag vet rätt bra vilka egenskaper han besitter. Tror Lukas kommer att funka bra i vårt lag då han redan känner flertalet av spelarna. Jag får även tacka Lillån och då speciellt "Monty" som varit hjälpsamma att lösa detta ärende snabbt.

Lukas Eldholm spelar även i Danmarks landslag. Mikael Karlberg är förbundskapten för Danmark och säger så här om Eldholm:

– Lukas är en mycket kreativ spelare och rätt så svår att få fast på. Han har ett mycket bra passningsspel och har bra blick för spelet. Han goda teknik i hög fart betyder att han är ett ständigt hot för motståndarna. I landslaget låg han bakom många av våra mål senast i VM, bland annat mot Tyskland. Han blir nog viktigt i det kommande kvalet, speciellt i det offensiva spelet.