Hemma
Örebro
ORE
Borta
Falun
FAL

STOR TORSK MOT FALUN

12 oktober 2017 00:22
Örebro Kings, IBF Falun

Då var det dags för Örebro Kings andra match i sin borg då IBF Falun gästade Idrottshuset. Ett tungt tryck på tillströmningen av publik gjorde så att under de 5–6 första minuterna av matchen hade inte de sista av dagens 1920 supportrar funnit sina platser – ett nytt Kings publikrekord var ett faktum!


Inledningsvis kände lagen på varandra och det såg ut att kunna bli den spännande tillställning som hemmapubliken verkligen hoppats på. Chansarna avlöste varandra de första minuterna men efter att Falun nypt åt sig bollen i egen zon, så kom ett långt pass som nådde hela vägen fram till Rasmus Enström som likt en mästare tog ner bollen, sköt och därefter skickade in sin egen retur på backhand till 0–1. Efter första målet så fortsatte matchen väga fram och tillbaka, dock så vann gästerna de allra flesta när dueller och tog successivt över matchen mer och mer. Första perioden slutar 0–2 efter att Falun gjorde ytterligare ett mål i numerärt underläge. 9–11 i skott var beviset att matchen hittills var någorlunda jämn, trots gästernas ledning målmässigt.

Inför andra perioden hade Falun bestämt sig att hålla hårt i taktpinnen och efter mindre än en halvminut stod det 0–3 på tavlan och ledningen utökad. Dominansen fortsatte i mittakten och tavlan visade att gästerna utökade avståndet med ytterligare 4 mål, där skottstatistiken 5–12 talar sitt tydliga språk.

De sista tjugo minuter visade gästerna inga som helst tecken på att de tänkte släppa in hemmalaget in i matchen och utökade ledningen till 0–8. Örebros lagkapten Joel Kanebjörk såg till att spräcka nollan efter en tilltrasslad situation framför mål. Även om publiken tillfälligt vaknade upp blev glädjen kortvarig och matchen var stängd sedan en bra stund. Dessutom var målet Örebros enda skott på mål i den tredje perioden.

1–10 blev en lika stor kalldusch som de första tre matcherna var heta. Men även en förvarning om att Örebro Kings måste fortsätta arbeta hårt för att det ska komma fler sköna poäng in till laget.

Nästa hemmamatch är endast några dagar bort då IBK Dalen från Umeå kommer till Idrottshuset för match redan nu på lördag 14/10 kl 13.00. Spelarna hoppas på lika stort stöd och publik som i senaste matchen mot IBF Falun. Revanschlusten är stor och Örebro Kings kommer väl förberett och taggade inför denna match.

Läs mer:
Matchens händelser
Världens bästa lag krossade succénykomlingen - NA
Örebro Kings åkte på en riktig innebandylektion... - Örebro Nyheter
Falun tystade hela Örebro – Innebandymagazinet
Palmén om att få storstyrk av gamla laget: "10–1 talar sitt tydliga språk" – NA Plus
Målskyttet lossnade för Faluns Aldeeb – ibnytt
Falun hade lekstuga mot Örebro – SSL Nyheter
Falun minuter från att nolla succénykomlingen – dubbla hattrick bakom 10–1-segern – DT
Storförlust för Örebro mot världens bästa lag – SR Örebro
Malte Lundmark kom hem – och vann brödrakampen på knockout: "Mäktigt" – NA Plus
Örebro Kings i topp efter tre matcher – nu väntar Sverigemästarna - SVT Örebro
Henrik Brändh: När Örebro var nära SM-final bland ribbstolar och bänkar – NA Plus


Följ Örebro Innebandy på sociala medier:
Facebook
Twitter "OrebroInnebandy" — Twittrar du om Örebro Innebandy? Använd hashtag #iböre
Instagram "orebroinnebandy"