Hemma
Örebro
ORE
Borta
Jönköping
JIK

RAS IGEN SOM SLUTADE 3–10

21 oktober 2017 20:32
Örebro Kings, Jönköpings IK

När Örebro Kings tog emot Jönköping IK visade hemmalaget revanschkänslan inledningsvis. Men efter halva matchen hade spelats var det som bortblåst av hurikanen från Småland. När slutsignalen löd stod det dubbelsiffrigt på resulttavlan för andra gången i Idrottshuset, 3–10.


Jönköping började med att spela ett traditionellt Allsvenskan spel, statiskt och ganska lättläst, Örebro däremot höll mer SSL-stilen och spelade mera rakt på. Men in till den andra perioden så hade Jönköping läst Örebro och ställde om spelet totalt, ett spel som Örebro inte lyckades lösa.

Första perioden inledde bägge lagen med att känna på varandra och spelet böljade fram och tillbaka utan att något av lagen fick några chanser, den åttonde minuten var det Örebro som slog till med 1–0 genom Jonatan Strömberg. I den 18:e minuten utökade Örebro sin ledning till 2–0, målet gjordes av Markus Lindgjerdet. Precis innan periodpaus reducerade gästerna till 2–1.

Örebro började den andra perioden bra och i 3:e minuten satt Marcus Ekengren 3–1 i numerärt överläge, på en passning från Lindgjerdet. Jönköping satte hög press vilket lämnade luckor bakåt men som Örebro hade svårt att utnyttja, och istället kunde JIK reducera till 3–2. Jönköping fortsatte sin höga press och när Kanebjörk tappade bollen på mittplan 8:e minuten, utnyttjade smålänningarna tillfället till att utjämna ställningen. Drygt halvvägs genom matchen tog Jönköping ledningen i matchen 3–4 — en ledning som man aldrig släppte. 39 minuter senare stod slutresultatet 3–10 på tavlan.

Av Karl-Johan Sandberg | Örebro Nyheter — läs hela artikeln här.

Läs mer:
Matchens händelser
Tabellen
Örebro Kings föll tungt mot tabelljumbon – Örebro Nyheter
Örebro Innebandy rasade ihop totalt – blev förnedrat av jumbon – NA Sporten
Kapten Kanebjörks förklaring till Örebros ras: "Laget är inte moget – det är inget konstigt" – NA Sporten (plus)
Proppen ur för Jönköping mot Örebro – SSL Nyheter
Styrkebeskedet - JIK storkrossade Örebro
Strömberg besviken – trots premiärmålet: "Det är skitsamma – för dåligt" – NA Sporten (plus)
Inför matchen: Förändring i Jönköpings ledarstab – ibnytt


Följ Örebro Innebandy på sociala medier:
Facebook
Twitter "OrebroInnebandy" — Twittrar du om Örebro Innebandy? Använd hashtag #iböre
Instagram "orebroinnebandy"