Hemma
Höllviken
HÖL
Borta
Örebro
ORE

SUDDENVINST I SKÅNE

29 oktober 2017 22:56
Örebro Kings, Höllviken IBK

Dagens långa resa till Höllviken i den nionde omgången av SSL belönades med två friska pinnar på kontot efter säsongens andra suddenvinst. Detta i Adrian Kodeljas första SSL match.


Örebro Kings fortsätter vårt samarbete med Örebro Nyheter för matchreferat. Denna version är en någon förkortad version; läs Anders Olofssons artikel i sin helhet här.

Örebro började bäst och visade att man ville mer och redan i den första minuten kunde Örebro ta ledningen med 0–1 genom Simon Jirebeck. Efter fem–sex minuter jämnade spelet ut sig och Höllviken kom in i matchen mer och mer. Spelet utvecklades med mycket hawaii-spel, individuella utflykter och oorganiserat spel där det böljade fram och tillbaka. I den 15 minuten försökte Höllviken lugna ner spelet, och det började likna innebandy på hög nivå igen. Vilket även ledde så småningom i en riktigt farlig chans som räddades, men Höllviken kunde på något sätt få in bollen "köksvägen" och kvitteringen var ett faktum.

Andra perioden inledde bägge lagen med att avvaktande stämma av läget, i den tredje minuten kunde Emil Lundmark ge Kings ledningen med 1–2, där han stod relativt obevakad i slottet. Återigen visade Örebro att man inte viker ner sig och kunde hålla i taktpinnen till större delen, och låta Höllviken jaga ett Örebro som försvarade sig bra och vände spelet snabbt. Höllvikens frustration ledde till ett krokben på Örebros kapten Joel Kanebjörk och powerplay i den nionde minuten. Kings slarvade Örebro bort ett gyllene läge att få grepp om matchen. Örebro gjorde dock en helgjuten insats i perioden, mycket tack vare målvakten Adrian Kodelja, som slutade 1–2 till Örebro Kings efter andra perioden.

Tredje perioden startade Höllviken med högt tempo och högt tryck på Örebro i jakten på ett kvitteringsmål, ett spel som resulterade i ett kvitteringsmål till 2–2 redan i den tredje minuten. Örebro Kings visade upp sig från sin bästa sida när Marcus Hjelm utökade igen till 3–2 endast fem sekunder senare, starkt. Höllviken letade läge i 5 minuter och hittade rätt bakom Kodelja till 3–3. Hemmalaget följde upp det med att göra 4–3 efter ett skott som slogs in en bra bit ut i planen, där bollen studsade på ett oförklarligt sätt in i Örebros mål. Kings förivrade sig inte, spelade lugnt, sansat och kunde kvittera till 4–4 i den 14e minuten, igen genom Simon Jirebeck. Efter 60 spelade minuter skulle allt avgöres i 4-mot-4 i sudden.

Förlängningen började Örebro med att ta tag i bollen, leta läge och bollen gick fram och tillbaka mellan spelarna. Ett spel som ledde fram till ett felpass i den andra minuten som snappades upp av Höllviken fram till ett två mot ett läge, men Adrian Kodelja kom ut snyggt och täckte upp målet. Efter det var det Höllviken som var närmast med två jättelägen i den tredje minuten utan att få in bollen, spelet böljade fram och tillbaka och det var Örebro Kings som till sist kunde göra det avgörande målet av Simon Jirebeck, Örebro Kings fick med sig två poäng hem till Örebro.

Läs Anders Olofssons matchsammanfattning här

Tack vare vinsten gick Örebro upp på en sjätte plats i tabellen. Helgen som kommer är det spelledigt i SSL. Nästa match blir istället om två helger: lördagen den 11 november tar Örebro Kings emot storklubben Pixbo Wallenstam i Idrottshuset.

Förköp av biljetter rekommenderas här.

Läs mer:
Matchens händelser
Tabellen
Hör vad Höllvikens Nikolaus Moberg sa efter förlusten mot Örebro - Höllvikens hemsida
Hannes Karlsson om vinsten i comebacken efter skada: "Måste ligga på 110 procent" - NA Plus
Simon Jirebeck hjälte för Örebro – SSL Nyheter
Höllviken nära igen: ”Vi har inte marginalerna på vår sida” – Sydsvenskan
Simon Jirebeck matchhjälte igen för Örebro – Innebandymagazinet
Kodelja tillbaka i Örebro Innebandys mål: "Har sett fram mot detta" - NA Plus


Följ Örebro Innebandy på sociala medier:
Facebook
Twitter "OrebroInnebandy" — Twittrar du om Örebro Innebandy? Använd hashtag #iböre
Instagram "orebroinnebandy"