thumb_2560
90

Örebro Kings - Vi älskar innebandy kulturen

Innebandy är en sport som har växt sig starkare i Sverige de senaste åren. Både ung som gammal kan spela innebandy och faktum är att sporten inte är särskilt dyr att utöva i jämförelse med andra sporter som man till och med kan behöva låna pengar för att kunna finansiera.

Innebandy kom till Sverige på 1970-talet, i alla fall om man talar om innebandy i en något mer organiserad mening. På ett mer oorganiserat sätt spelades innebandy redan i de västra delarna av landet drygt 10 år innan – men det kan knappast betraktas som den egentliga starten för sporten i Sverige. Sedan dess har innebandyn tagit en allt större plats i Sverige och allt fler har vågat prova den – både i Örebro samt på andra platser i vårt avlånga land. Fördelen med innebandy är att det inte är någon riktig materialsport i den meningen, det uppstår nog i väldigt få fall ett behov av att låna pengar snabbt för att finansiera ett inköp av en innebandyklubba eller en boll. På så sätt är innebandy en bred sport, de allra flesta har möjlighet att spela sporten oavsett vilka ekonomiska förhållanden man kommer ifrån. På det viset har den också fått en integrerande effekt. Det finns andra sporter där man i praktiken behöver ta blancolån för att finansiera deltagande på träningsläger, avgifter till klubben med mera. Så kan det vara i dyra sporter som konståkning och ridning, där familjer kan känna sig tvungna att ta ett lån utan säkerhet för att sina barn ska kunna utöva sin sport – det är en klar fördel med innebandy att så inte är fallet.

Innebandy är visserligen en materialsport – men inte i ordets rätta bemärkelse

Det är väl klart att innebandy är en materialsport? Ja, jo om man bara ser till det faktum att sporten utövas med en klubba och en boll. Men om man lyfter blicken ser man att innebandy handlar betydligt mer om rörelse, teknik och speltaktiska överväganden, än om att ha den bästa klubban eller bollen som det är mest fart i. På så sätt kan man säga att innebandy är en sport som sätter spelaren i centrum, inte materialet. Sedan kan det säkert på sina håll förekomma att människor väljer att samla lån och krediter för att ha råd att köpa in någon dyr klubba eller några skor – men det är inte nödvändigt att göra det för att bli en framgångsrik utan massa belånande pengar ekonomiskt sätt spelare. Money talks – det är ett slitet uttryck som inte hör hemma i innebandyns värld.

Sponsorer: Enklare Ekonomi En förmedlare som hjälper privatpersoner som belånat sig till den nivå där det finns behov att samla dessa lån för att kunna få ner sina månatliga utgifter.

Nyheter

Bolag inom badrumsrenovering sponsrar innebandyklubbar

Av william | 14 november, 2020

Det går bra för företag i byggbranschen just nu. Bolag som arbetar med tillbyggnad och badrumsrenovering i Stockholm omsätter mycket pengar – dessa bolag är ofta sponsorer till innebandyklubbar och är en bra tänkbar inkomstkälla för en klubb som Örebro Kings. Det är många i Sverige som vill förbättra sina boendevillkor genom renovera. Det ankommer…

Hej världen!

Av william | 12 november, 2020

Välkommen till WordPress. Detta är ditt första inlägg. Du kan redigera det eller ta bort det. Sedan är det bara att börja skriva!