thumb_2560

Örebro Kings - Vi älskar innebandy kulturen

90

Innebandy är en sport som har växt sig starkare i Sverige de senaste åren.


Både ung som gammal kan spela innebandy och faktum är att sporten inte är särskilt dyr att utöva i jämförelse med andra sporter som man till och med kan behöva låna pengar för att kunna finansiera. Boende vi kan rekommendera som vi med laget brukar nyttja är Fjällgårdens Hotell. Kom i kontakt med hotellet

Innebandy kom till Sverige på 1970-talet, i alla fall om man talar om innebandy i en något mer organiserad mening. På ett mer oorganiserat sätt spelades innebandy redan i de västra delarna av landet drygt 10 år innan – men det kan knappast betraktas som den egentliga starten för sporten i Sverige. Sedan dess har innebandyn tagit en allt större plats i Sverige och allt fler har vågat prova den – både i Örebro samt på andra platser i vårt avlånga land. Fördelen med innebandy är att det inte är någon riktig materialsport i den meningen, det uppstår nog i väldigt få fall ett behov av att låna pengar snabbt för att finansiera ett inköp av en innebandyklubba eller en boll. På så sätt är innebandy en bred sport, de allra flesta har möjlighet att spela sporten oavsett vilka ekonomiska förhållanden man kommer ifrån. På det viset har den också fått en integrerande effekt. Det finns andra sporter där man i praktiken behöver ta blancolån för att finansiera deltagande på träningsläger, avgifter till klubben med mera. Så kan det vara i dyra sporter som konståkning och ridning, där familjer kan känna sig tvungna att ta ett lån utan säkerhet för att sina barn ska kunna utöva sin sport – det är en klar fördel med innebandy att så inte är fallet. Vår största donation är från Fuktskyddadehem kontakta dem för mer information.

Innebandy är visserligen en materialsport – men inte i ordets rätta bemärkelse


Det är väl klart att innebandy är en materialsport? Ja, jo om man bara ser till det faktum att sporten utövas med en klubba och en boll. Men om man lyfter blicken ser man att innebandy handlar betydligt mer om rörelse, teknik och speltaktiska överväganden, än om att ha den bästa klubban eller bollen som det är mest fart i. På så sätt kan man säga att innebandy är en sport som sätter spelaren i centrum, inte materialet. Sedan kan det säkert på sina håll förekomma att människor väljer att samla lån och krediter för att ha råd att köpa in någon dyr klubba eller några skor – men det är inte nödvändigt att göra det för att bli en framgångsrik utan massa belånande pengar ekonomiskt sätt spelare. Money talks – det är ett slitet uttryck som inte hör hemma i innebandyns värld.

Sponsorer: Enklare Ekonomi En förmedlare som hjälper privatpersoner som belånat sig till den nivå där det finns behov att samla dessa lån för att kunna få ner sina månatliga utgifter.

Självdragsventilation samt besiktning av OVK av idrottshallen


Det är viktigt att OVK besiktningen utförs för alla nyproduktioner när man för första gången driftsätter ett ventilationssystem. En besiktning av OVK utförs för alla fastigheter regelbundet med undantag för privatägda villor och sommarstugor. En OVK-besitkning står för obligatorisk ventilations kontroll. Vi har utfört OVK-besiktningar hos flera idrottshallar bl a hos en innebandyklubb som spelar i högsta ligan. När man utför ovannämnda kontroll så gör man både ockulär besiktning och i vissa fall luftflödesmätningar. Hittar men ett fel noteras det med en 1:a eller en 2:a, där 1 innebär att man måste åtgärda nedslaget och 2 innebär att man rekommenderas att utföra en åtgärd av ett fel.  Dessa regler och stadgar blir med tiden uppdaterade. Historiskt har man infört fler regler och riktlinjer som skall följas. Därför är OVK-besikningens syfte viktigt för att se till så att kraven följs.

Självdrag i gamla hus har inga krav på OVK men det har däremot självdragssystem i äldre sekelskiftsfastigheter. Luften i gamla hus kan oftast kännas stillastående just för att självdraget arbetar när det är kallt ute och varmt inne. Dvs under vintertid kan man känna ett visst drag men det kan också vara så att man inte känner något drag alls i huset. Mycket beror på att de äldre husen byggdes på att en eldstad fungerade som en frånluft och att luften in skulle ta sig genom otäta fönster.

I och med nordiskt klimat så har många äldre hus nu bytt sina gamla fönster till tätare 3 glas fönster. Vidare är man idag mer mån om energibesparing vilket också leder till att självdrag inte håller dagens standard. Självdrag funkar sällan i ett hus man har tätat och moderniserat. Istället får man vända sig till sakkunnig för att installera att ventilationssystem och konvertera självdrag till mekanisk frånluft.

Juridiska partners: Jag vill tacka dessa jurister samt advokater som valt att engagera sig i mina enkla projekt. Nedan listade advokatbyråer stöttar innebandy kulturen i sin helhet vilket vi tycker är riktigt roligt. Juristerna är väl insatta i rättsområden såsom familjerätt, brottmål samt övriga allmänpraktiserande åtaganden som ingår i en byrå. Dessa advokater är verksamma i Göteborg, Malmö, Linköping, Gävle samt Västerås där fokus framför allt handlar om familjerättsliga processer. Du kan mer än gärna kontakta dessa familjejurister för att erhålla en gratis konsultation. Du kan även välja att författa ihop din tvistefråga för att sedan skicka iväg den via en av deras alla formulär. Juristerna samt advokaterna önskar er varmt välkomna.

advokatjönköping.nu

advokatbyråmalmö.com

Familjejurist Göteborg

Jurist Västerås

Familjejurist Linköping

Jurist Gävle

Kontakta Med.Arbetarna

Kontakta Elex

Nyheter

Bolag inom badrumsrenovering sponsrar innebandyklubbar

Av william | 14 november, 2020

Det går bra för företag i byggbranschen just nu. Bolag som arbetar med att bygga tillbyggnader och badrumsrenovering i Stockholm omsätter mycket pengar – dessa bolag är ofta sponsorer till innebandyklubbar och är en bra tänkbar inkomstkälla för en klubb som Örebro Kings. Det är många i Sverige som vill förbättra sina boendevillkor genom att…